Om Gläntans Viltkött

Att jaga är att förälska sig i moder jord och naturen. En jägare arbetar medvetet och aktivt för att bevara och upprätthålla livskraften i den natur hon verkar och lever i.

Den mänskliga jaktinstinkten är en nedärvd och djupt rotad känsla kopplad till överlevnad och trygghet. Både att jaga och att äta vilt ger en genuin känsla av att vara nära och i harmoni med naturen. Genom jakten och viltkött blir vi delaktiga i att bevara och stärka det naturliga kretsloppet.

Gläntans Viltkött är ett e-handelsföretag med inriktning på viltkött. Vi vill ge alla i Sverige möjlighet att på ett enkelt och bekvämt sätt ta del av naturligt viltkött från svensk skog och mark. Det gör vi genom modern e-handel och skräddarsydd logistik för att tillhandahålla 100% naturligt viltkött på bästa sätt.

Vi vill bidra till samhället i stort genom att tillgängliggöra det naturligt, hållbara viltköttet som bidrar till att skapa en levande landsbygd, öppna landskap, nyttig mat och härliga smakupplevelser.

Viltkött är naturligt ekologiskt och kommer från fria djur som lever och frodas i skog och mark. En naturligt god djurhållning fri från tvång, kraftfoder, antibiotika och levandetransport. Det ger naturligt, nyttigt, fettsnålt kött utan några som helst tillsatser och med en fantastisk smak.

Vi i Gläntan

Gläntans Viltkött startades 2014 med målsättningen att ge fler möjligheten att få ta del av naturligt viltkött från svensk skog och mark. Initiativtagare till Gläntans Viltkött är Oskar Danielsson med familj på gården Skårsjö, där det bedrivs en omfattande jaktverksamhet. Delägare är även Joakim Wiik-Hansen, Pelle Andersson, Kenth Eriksson på Marieholms gård samt Restaurang Proviant i Stockholm. Den gemensamma nämnaren för alla delägare är så klart ett genuint intresse för jakt, viltkött och bra mat.

Idag drivs Gläntans Viltkött av: Oskar Danielsson (grundare) & Hans Werthén (VD).