Sök

Det här avsnittet innehåller för närvarande inget innehåll. Lägg till innehåll i det här avsnittet med hjälp av sidofältet.

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

Asiatisk biffsallad med vilt

4 pers

KÖTT
Ca 400 gram mört viltkött av älg, kronhjort, dovhjort eller rådjur. Salt och peppar
Smör eller olja till stekning

SALLAD
1 bit papaya eller 1 mango
1 gul, orange eller röd paprika 1/2 gurka
4 salladslökar
2 cm röd chili, finhackad
20 sockerärter
4 stavar blekselleri
1 ask munggroddar
1 kruka koriander
1 dl cashewnötter
eller jordnötter
Ev rädisor i tunna skivor

ASIATISK DRESSING 1 dl asiatisk fisksås 1 dl pressad lime
1⁄2 dl råsocker

KÖTT
Om du har en stor köttbit, skär den på längden så att den inte är för tjock. Tillaga sedan köttet så att det är rosa inuti: Salta och peppra köttet, bryn ytan i stekpannan, sätt in i ugnen 125°C tills innertemparaturen är cirka 56°C. Ta ut och låt vila minst 10 minuter innan du skivar köttet i tunna skivor.
Väljer du älg som har grova fibrer är det säkrast att välja en mör bit som exempelvis innanlår. Rådjur, dovhjort och unga kronhjortar har däremot finare muskelfibrer så alla delar av steken kan användas, dvs även rostbiff, fransyska och ytterlår.

ASIATISK DRESSING
Blanda pressad lime, fisksås och socker tills sockret löst sig.

SALLAD
Häll kokande vatten över salladsärterna och kyl dem sedan direkt i kallt vatten. Skär papayan/mangon, paprikan och gurkan i ganska stora bitar. Strimla salladslöken fint, skär bleksellerin i 1⁄2 cm skivor och skär rädisan i tunna skivor. Plocka korianderbladen.
Blanda allt till salladen men vänta med att lägga på nötterna tills strax innan servering. Vänta också med att hälla på dressingen. Får salladen stå länge med dressing blir den vattning och trist. Ät salladen max en timme efter att du hällt på dressingen.

Köp våra omtyckta viltlådor här

Kollage av Gläntans Viltlådor Köp Viltkött Här