Sök

Det här avsnittet innehåller för närvarande inget innehåll. Lägg till innehåll i det här avsnittet med hjälp av sidofältet.

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

Grunden till alla viltrecept:

Tillagningstips | Gläntans Viltkött

Det är enkelt att laga viltkött. Det enda du egentligen behöver tänka på är att inte översteka det. Ge köttet en god stekyta i pannan på spisen, sätt i en köttermometer och efterstek i ugnen på 125 grader.

Här kommer sex enkla steg till att lyckas få köttet saftigt och gott!

1. Rumstemperera
Låt köttet ligga framme en timme så att det är rumstempererat när du börjar steka. Man kan med fördel tina köttet först i kallt vatten.

2. Saltat köttet
Salta gärna köttet någon timme innan du tillagar det, så att saltet hinner tränga in.

3. Bryn ytan i het stekpanna
Stek gärna i en blandning av neutral olja och smör. Olja för att det tål värmen bättre utan att brännas och smöret för smaken. Hetta först upp oljan, lägg sedan i en klick smör. För smakens skull kan man lägga i en kvist timjan eller rosmarin i pannan medan du steker.

4. Sätt ugnen på 125 grader
Efter du brynt ytan, sätt in köttet i ugnen. 125 grader är idealiskt temperatur för det mesta viltkött. Se vår stekguide. 

5. Sätt i köttermometer, ta ut köttet så att slutemperaturen bli 56 grader.
Ät hellre viltkött lite blodigt än överstekt! Sätt en köttermometer i den tjockaste delen. 56 grader(slutemperatur) är ett bra riktmärke. Tänk på att en köttbit kan stiga 2-4 grader i innertemp efter att du tagit ut den. Ju högre temperatur och ju tjockare köttstycke, desto mer stiger temperaturen. Ta därför ut köttet i tid.

6. Ät direkt
Vilt smakar godast nylagat!

Köp viltkött online

Du har väl inte missat att vi säljer viltkött online? Naturligt viltkött från Östergötland och Sörmland. Unikt sammansatta viltlådor. Utforska vårt utbud genom att klicka här.

Visa alla viltlådor