Sök

Det här avsnittet innehåller för närvarande inget innehåll. Lägg till innehåll i det här avsnittet med hjälp av sidofältet.

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

Grundregler för viltburgare!

Tillagningstips | Gläntans Viltkött

LÅT KÖTTET STÅ FÖR SMAKEN
Våra viltburgare består av svenskt kött från vildsvin och dovhjort av högsta kvalitet. Så krångla inte till det, låt den härliga smaken av vilt göra störta jobbet! 

GRILLA HAMBURGARE MED HETTA
Se till att grillen är riktigt het innan du slänger på viltburgarna. Köttets yta ska fräsa ordentligt när du lägger hamburgarna på grillen.

LÅT BURGAREN VARA IFRED
För dig som vill ha en saftigare burgare, undvik att trycka på burgaren med stekspaden, på så sätt stannar saften kvar i burgaren.

Skär heller aldrig upp en hamburgare för att se om den är klar, då rinner köttsaften ut.

TILLBEHÖR GÖR DET ÄNNU GODARE
För de yngre kanske det endast är ketchup och kanske lite ost som gäller, men för oss gourmander finns ju en hel värld av goda tillbehör till viltburgare. Listan kan göras lång med till exempel ingefärsmajo, västerbottenkräm eller kryddsmör.

FÖR DIG SOM GÖR DINA EGNA BURGARE PÅ FÄRS - FORMA BURGAREN RÄTT
En miss många gör är att forma viltburgaren till en rund form. När köttet tillagas sväller det vilket gör burgaren ännu rundare, och då blir det svårt att få plats med toppingen. Ett tips är därför att istället trycka en liten grop mitt i burgarna, då blir den plattare.

 

Köp viltkött online

Du har väl inte missat att vi säljer viltkött online? Naturligt viltkött från Östergötland och Sörmland. Unikt sammansatta viltlådor. Utforska vårt utbud genom att klicka här.

Visa alla viltlådor