Sök

Det här avsnittet innehåller för närvarande inget innehåll. Lägg till innehåll i det här avsnittet med hjälp av sidofältet.

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

Tillagning av viltkött vid indirekt grillning

Tillagningstips | Gläntans Viltkött

Tillagning vid indirekt grillning

Gör så här

 1. Tina köttet i kallt vatten (låt vacuumpåsen vara kvar)
 2. Rumstemperera köttet, låt det ligga framme utan vacuumpåsen ca en timme
 3. Förbered och tänd grillen
 4. Torka av köttet med papper, pensla med lite olja, salta och peppra/marinera köttet Lägg köttet på den varmaste sidan av gallret och låt det få en snabb ytgrillning
 5. Flytta köttet till den svala delen av grillen, stick in en stektermometer och lägg på locket
 6. Håll koll på temperaturen både i grillen (ca 150°c i grillen) och i köttet, sänk grillens temperatur genom att stänga spjällen och höj temperaturen genom att öppna spjällen.
 7. Vänd köttet med jämna mellanrum och pensla med olja för att inte köttet ska bli hårt
 8. Grilla köttet till önskad innertemperatur (se temperaturguide)
 9. Plocka ut köttet och låt vila i 10 minuter, tänk på att köttet kommer eftersteka ett par grader
 10. Skär upp köttet och servera, var noga med vilket håll köttfibrerna går och skär tvärs över fibrerna så de blir så korta som möjligt. Ju mörare köttet är desto tjockare skivor kan du skära

Grilla med indirekt värme gör köttet både saftigt och smakrikt. Principen när man grillar med kolgrill är att låta kolen ligger på ena halvan av grillen så det är möjligt att flytta köttet från den direkta värmen till en svalare del av grillen. Använder man gas så sänk temperaturen eller stäng av en brännare. Grilla med locket på för att få en ugnsliknande tillagning och håll koll på temperaturen genom att öppna och stäng spjällen för att uppnå perfekt temperatur.

  Köp viltkött online

  Du har väl inte missat att vi säljer viltkött online? Naturligt viltkött från Östergötland och Sörmland. Unikt sammansatta viltlådor. Utforska vårt utbud genom att klicka här.

  Visa alla viltlådor