Sök

Det här avsnittet innehåller för närvarande inget innehåll. Lägg till innehåll i det här avsnittet med hjälp av sidofältet.

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

Lite grunder för stekar

Viltrecept | Gläntans Viltkött

För att lyckas med dina stekar, följ "Grunden till alla viltrecept" bryn och sätt in i ugnen på 125 grader.

Älgstekar
För älg kan du gärna välja lite lägre temperatur än 125 grader om du har gott om tid, men gå inte under 90 grader. Vid längre stektider så kan det vara bra att "ösa" köttet med jämna mellanrum så att det inte torkar på ytan.

Rådjurs- och dovhjortsdetaljer
Lågtemperera aldrig t.ex. filé, innanlår eller andra möra detaljer av rådjur och främst unga dovhjortar. Köttet på dessa är så fintrådig att det då nästan kan bli pastejaktigt. Då är lite högre grader på ugnen att föredra (150 grader) 

Vildsvinsstekar
Enligt Livsmedelsverket ska vildsvinskött upphettas till mer än 65 grader för att trikinrisken ska elimineras. Men då blir också köttet väldigt tortt och tråkigt. Eftersom vildsvinskött är i handeln (såklart även Gläntans) alltid trikintestas, behöver det inte så höga innertemperaturer som Livsmedelsverket förespråkar.

58-60 grader är godast!

Köp viltkött online

Du har väl inte missat att vi säljer viltkött online? Naturligt viltkött från Östergötland och Sörmland. Unikt sammansatta viltlådor. Utforska vårt utbud genom att klicka här.

Visa alla viltlådor