Sök

Det här avsnittet innehåller för närvarande inget innehåll. Lägg till innehåll i det här avsnittet med hjälp av sidofältet.

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

Köpa viltkött

Köttet i våra viltlådor kommer från Sverige. Främst från Östergötland och Sörmland.

Det går alldeles utmärkt, det är till och med så att viltkött håller längre i frysen än annat kött tack vare att det är så magert. En stek, filé eller bog kan klara sig två till tre år i frysen utan problem.

Eftersom tillgången på de flesta av våra produkter styrs efter jakttiderna på viltet de innehåller så kan vi inte fylla på med till exempel älg under våren, då jakttiden är främst på hösten. Vissa viltslag som till exempel vildsvin jagas över hela året och kan därför finnas i lager i stort sett hela året.

Vildsvinsfärs: Fetthalt lägre än 15%. Förhållande mellan Kollagen och Köttprotein lägre än 17%.

Älgfärs: Fetthalt lägre än 10%. Förhållande mellan Kollagen och Köttprotein lägre än 17%.

Hjortfärs: Fetthalt lägre än 10%. Förhållande mellan Kollagen och Köttprotein lägre än 17%.

Läs mer på vår blogg som innehåller tillagningstips och viltrecept på hur du på bästa sätt tillagar ditt viltkött.

Visa tillagningstips
Visa viltrecept

Ja, enligt SLU är viltkött det mest miljövänliga kött vi kan äta. Djuren betar inte på bearbetad mark och har inte transporterats långväga. Vi på Gläntans brukar säga att viltkött är en naturlig produkt. Djuren lever fritt i svensk natur och äter naturlig föda, vilket ger en naturlig slutprodukt.

Några av våra lådor, däribland rådjurslådan, är sk. säsongslådor som vi säljer under en begränsad tidsperiod. Anledningen till att de säljs under en viss period är att det inte går att få tag på tex rådjurskött i tillräcklig mängd vissa tider på året.

Vi har satt ihop välkomponerade lådor som passar de flestas önskemål. Dessa packas på vilthanteringsanläggningarna och därmed är det svårt att göra kundspecifika lådor. Vid stora volymer kan saken diskuteras. Skicka i sådant fall en förfrågan till info@glantans.com.

I väldigt få fall kan det vara så att du har en Cookie som blockerar att du kommer vidare eller ett virusskydd.

Vår sida är säkrad så det finns ingen oro för virus men det kan vara så att skyddet blockerar att nästa steg dyker upp.

Vad du kan göra är att pröva med en annan enhet, exempelvis mobilen eller en fast dator. Alternativt att du öppnar ett ”Inkognito” fönster och prövar att lägga din beställning där.

Om problemet kvarstår lägg din betällning via telefon eller maila den till info@glantans.se.

Frakt & Leverans

Just nu levererar vi våra viltlådor till nedan områden (samtliga med bred omnejd) när du handlar viltkött av oss online.

- Stockholm
- Göteborg
- Malmö
- Linköping
- Eskilstuna
- Halmstad
- Jönköping
- Alvesta
- Växjö
- Kalmar

Du kan enkelt slå in ditt postnummer på en produktsida innan du går till kassan, då ser du om vi levererar till dig.

Kan vi inte leverera till ditt postnummer? Kontakta oss här så kan vi diskutera en alternativ lösning då vi utökar leveransområde i lagom takt.

Fri frakt på orders över 1700 kr!

Standardfrakt 99 kr.

Beroende på din postkod har vi hemleveranser Söndagar, Måndagar och Tisdagar (Du ser tillgängliga dagar / tidsfönster i kassan).

Alla orders som läggs innan Torsdag 11.00 erbjuds hemleverans samma vecka.

Vill du ha din hemleverans några veckor längre fram i tiden väljer du det enkelt innan du betalar i kassan.

- Innan du betalar i kassan väljer du vilken dag / tidsfönster som passar dig bäst för din hemleverans.

- Senast 2 dagar innan din valda leveransdag kontaktas du via SMS för en mer specifik tid av leveransen, tillsammans med en spårbar länk.

- Uppdatera föraren med ev. portkod och övrig leveransinfo via länken.

- Du kan spåra din leverans i realtid hela vägen hem till din dörr via länken. Du ser även antal stopp före dig samt beräknad tid för leverans. Så du enkelt kan planera din dag.

Pålitlig hemkörning
Våra viltlådor levereras fryst i en obruten kyl- & fryskedja från vårt lager till din dörr när du tar emot viltköttet.

Övriga frågor

Viltkött är egentligen inte svårare ett tillaga än annat kött. Det man bör tänka på är att ha kontroll på stekgraderna. Under våra receptflikar finner du information om lämpliga stekgrader och lite andra tips på hur du bäst tinar ditt kött osv. Du hittar också fina recept av bland annat vår ambassadör Mia Bremer från Restaurang På Hörnet i Vadstena.

Våra viltrecept

Alla i hela Sverige skulle inte kunna äta viltkött året om men det finns absolut utrymme för att öka andelen viltkött som når ut till konsumenter som inte jagar själva. Tillgången beror också på när de olika viltslagen jagas.

Allt vildsvinskött som används i viltlådorna från Gläntans Viltkött kommer från trikintestade vildsvin för att garantera att det inte förekommer trikiner i köttet. Alla vildsvin och även hjortar, älgar och rådjur besiktigas dessutom av vetrinärer vid vilthanteringsanläggningarna för att garantera att köttet kommer från i övrigt friska djur.

Nej! Viltkött innehåller generellt sett högre halter av mineraler som järn och zink än annat kött. Det är ett väldigt magert kött med låg fetthalt och eftersom det betar fritt ute i naturen är det fritt från antibiotika och andra främmande tillsatser.

Nej som tur är! I sverige bedrivs en genomtänkt och långsiktig viltvård och jaktlagstiftningen ser till att avskjutningen begränsas så att djur och natur är i balans. Tvärtom så är vilt en förnyelsebar svensk resurs.

Då vildsvinsköttet Gläntans Viltkött säljer i huvudsak kommer från Östergötland som ligger utanför de mest drabbade områdena i Sverige bör risken för höga värden vara låga.

Nedan följer information från Livsmedelsverket:
Cesium i vildsvin Strålsäkerhetsmyndigheten, Sveriges lantbruksuniversitet, Livsmedelsverket och Statens veterinärmedicinska anstalt undersökte 2013 cesiumhalter i vildsvin. Syftet med studien var bland annat att undersöka hur utbrett det är med förhöjda halter av cesium-137 i vildsvin.

Vildsvinskött som kan innehålla förhöjda halter av cesium-137 kommer från de områden som drabbades av radioaktivt nedfall från olyckan vid kärnkraftverket i Tjernobyl 1986. Det gäller framför allt områden i Västmanlands, Uppsala, Gävleborgs och Södermanlands län.

Resultaten visar att av 17 skjutna vildsvin i Uppsala och Västmanland län, låg sex stycken över gränsvärdet på 1500 Bq/kg. Men innehållet av cesium-137 i vildsvinskött varierade avsevärt även bland djur skjutna inom samma område. Risken att just det vildsvinskött du äter skulle innehålla så höga halter cesium-137 att det skadar hälsan är därför, vad vi vet i dag, mycket låg.